Početna Gradske teme Međunarodni dan bicikla u Novom Sadu: Za bicikliste doručak, Kritična masa i...

Međunarodni dan bicikla u Novom Sadu: Za bicikliste doručak, Kritična masa i bioskop na otvorenom

0

Novosadska Kritična masa, tradicionalna biciklistička vožnja kroz Novi Sad, u petak, 3. juna obeležiće Međunarodni dan bicikla na ulicama našeg grada.

Kao i do sada, Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) na ovaj dan priprema niz dešavanja – biciklistički doručak, pomenutu masovnu vožnju, kao i bici bioskop, a pozvani su svi koji vole da bicikliraju.

Aktivisti NSBI dan će početi organizacijom bici doručka od osam časova, koji će biti deljen biciklistima i biciklistkinjama koji se zateknu u krugu Futoške pijace.

Aktivnosti se nastavljaju vožnjom Kritične mase kroz Novi Sad, a start je u 18 časova iz Limanskog parka. Kroz koje ulice će se voziti biće naknadno saopšteno.

Predah nakon vožnje priprema se od 20 časova na platou Spensa, kod službenog ulaza koji gleda na TC Promenada. Posetioce očekuje bioskopska projekcija na otvorenom, o čemu će takođe biti detaljnijih informacija u narednim danima.

Međunarodni dan bicikla obeležava se od 2018. godine odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Cilj svih aktivnosti ovog dana je promocija biciklizma i bicikla kao prevoznog sredstva koje je najekonomičnije, najpovoljnije po životnu sredinu, komfor u kretanju kroz grad i odličan izbor za fizičku aktivnost.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay