Početna Gradske teme Međunarodni dan mladih u Novom Sadu – Novosadski omladinski festival slavi mlade

Međunarodni dan mladih u Novom Sadu – Novosadski omladinski festival slavi mlade

0

2022. godina je od strane Evropske unije proglašena Evropskom godinom mladih, koja stavlja mlade u središte i njihovu važnu ulogu u našem celokupnom društvu. Donosioci odluka govore o mladima kao o našoj budućnosti, ali da bismo podržali mlade, moramo delovati sada i odmah.

Ujedinjene nacije su proglasile 12. avgust za Međunarodni dan mladih, koji se obeležava se svake godine sa dan sa svrhom da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Omladinsko udruženje „Youth FEST“ uz podršku Gradskih uprava za privredu, sport i omladinu, Grada Novog Sada, OPENS-a i Gradskog zelenila, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnom društvom Novog Sada i Novosadskim omladinskim forumom, organizuje Novosadski omladinski festival koji obeležava ovogodišnji međunarodni Dan mladih u Evropskoj godini mladih u Novom Sadu.

Festival je događaja sa jednodnevnim bogatim programom koji će okupiti mlade, omladinske organizacije i pružiti različite tipove sadržaja za mlade na novosadskoj plaži Štrand koji prati bogat sadržaj i program za mlade, koji će početi u 12. avgusta 2022. godine u 13.30 časova.

Na centralno postavljenoj bini, festival će otvoriti debata mladih sa temom „Međugeneracijska solidarnost“, zatim sledi bogat muzički program sa nastupima neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i DJ nastupi.

Tokom fesivala mladi će imati priliku da se upoznaju sa omladinskim organizacijama, da se informišu o tome na koji način mogu da se pridruže ili pomognu delovanja udruženja, posete neke od aktivacija koji su oni pripremili za njim i upoznaju se sa dugoročnim i kratkoročnim programima.

Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter, festival promoviše i zdrave stilove života, te će se tokom festivala održati i turnir u modernim sportu tekbolu, koji će pored takmičarskog, imati i egzibicioni karakter.

Ovaj festival slavi mladost i mlade!

Organizovan je od strane mladih, za mlade, na međunarodni dan mladih, u evropskoj godini mladih i u gradu mladih!

AGENDA:

13:30 – 13.45 – Otvaranje festivala
14:00 – 15:00 – Debata o Međugeneracijskoj solidarnosti
15:30 – 16:00 – Nastup I benda – 5 minuta slave
16:30 – 17:00 – Nastup – Jovana Filipović
17:30 – 18:00 – Nastup III benda – Čupavci
18:00 – 22:00 – DJ nastup

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo