Početna Gradske teme Milan Đukić: Miloš Vučević za gradonačelnika – u drugom mandatu da promeni...

Milan Đukić: Miloš Vučević za gradonačelnika – u drugom mandatu da promeni loše i unapredi ono što je bilo dobro

0

Milan-Đukić

Direktor rukometnog kluba “Vojvodina”, Milan Đukić, zaslužan za ogromne uspehe novosadskog tima i ulazak “Voše” u Ligu šampiona, čovek je kažu sa vizijom i najtrofejniji predsednik u skoro sedam decenija dugoj istoriji kluba. Svoju funkciju ne vidi kao privilegiju već kao društveni angažman, a nada se da će u novoj sezoni uspeti da kao tim zadrže dostignuti nivo, ali i da naprave iskorak što, kako ističe, nije nimalo lak i jednostavan zadatak. Za portal NsHronika.rs, a povodom predstojećih izbora, izneo je svoje mišljenje o radu Gradske vlade i otkrio ko bi bio idealan gradonačelnik Novog Sada.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Smatram da je gradska vlast radila dobro. Svakoj vlasti se uvek može naći zamerka, pa tako i ovoj, ali generalno Grad i gradske službe kao i gradska preduzeća funkcionišu dobro u proteklom periodu i to je pokazatelj da se dobro radi. Pred kraj mandata gradska vlast je konačno završila Bulevar Evrope koji sada povezuje Liman, Novo Naselje, Detelinaru, Slanu Baru, Klisu i auto-put i otpočela investiciju u novoj industrijskoj zoni. U opisu rada gradske vlasti nije zapošljavanje ali izgradnja nove zone verovatno će doneti nova radna mesta pa je to dodatni plus.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Da završi, konačo i napokon, Most na mestu Žeželjevog mosta.
Na dušu onome ko je polu-spremnom preduzeću dodelio tender. Ubeđen sam da je posao dat “Mostogradnji” da bi dva mosta već bila gotova, a italijanski konzorcijum se nateže sa izgradnjom uz konstantno kukanje za novac da to već liči na pijacu a ne na mostogradnju. Nadalje, pored mosta bilo bi lepo da se izgradi još jedna sportska hala i da se kanalu DTD od prevodnice do ušća u Dunav pristupi kao potencijalnoj pešačkoj zoni, šetalištu sa sportskim sadržajem, poput Keja na Dunavu ali i mestu gde mogu da se postavljaju ugostiteljski splavovi – to je neiskorišćen deo Novog Sada koji izlazi na mirnu vodu.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealni? Ne postoji. Iz iskustva znam da se u drugom mandatu čovek posvećuje višim ciljevima jer je tada već pohvatao sve, od krupnih do sitnih stvari, pa ima priliku da iskreira svoj novi tim, promeni loše i unapredi ono što je bilo dobro – dakle kolega Miloš Vučević.

Autor: Ivana Knežević
Foto: CMC