Početna Gradske teme Ministar odbrane obišao Vojnu bolnicu i najavio ulaganja

Ministar odbrane obišao Vojnu bolnicu i najavio ulaganja

0

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je juče Vojnu bolnicu u Petrovaradinu.

Tokom obilaska odeljenja i kabineta i razgovora sa zaposlenima, Đorđević se posebno interesovao za uslove rada, nivo i kvalitet usluga i opremljenost medicinskim aparatima, sa čime ga je upoznao i upravnik Vojnomedicinskog centra pukovnik Bratoljub Brkljača.

Ministar Đorđević održao je i sastanak sa kolektivom vojne bolnice i upoznao ih sa planiranim reformama vojnog zdravstva, planovima za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i planiranim infrastrukturnim ulaganjima, posebno u vojno zdravstvo, koja se očekuju u narednim godinama.

– U razgovoru sa upravnikom i kolektivom bolnice upoznao sam se sa svim poteškoćama sa kojima se susreću zaposleni u Vojnomedicinskom centru. Razgovarali smo i o planovima za budućnost vojnog zdravstva. Zaključili smo šta je to potrebno, i šta ćemo raditi u narednom periodu. U radu ima malih poteškoća, ali svakako ćemo se truditi da ih prebrodimo. Mislim da u narednim godinama možemo očekivati svetlo na kraju tunela, odnosno da novosadsku vojnu bolnicu postavimo na stabilne noge – rekao je ministar Đorđević.

Đorđević je najavio reorganizaciju i značajnija ulaganja u vojno zdravstvo u narednom periodu.

– U odnosu na prošlu godinu biće nešto više više para za lekove. Možda ne u dovoljnoj meri, koliko se očekuje, ali mislim da ćemo laganim zanavljanjem i domaćinskim odnosom prema finansijskim sredstvima postići da se na lageru vojnih zdravstenih ustanova nađe više i sanitetskog materijala i lekova – naglasio je Đorđević.

Izvor: 021
Foto: Ministarstvo odbrane