Početna Gradske teme Nadležni organi odlučuju ko je direktor Ribolovačkog saveza Vojvodine

Nadležni organi odlučuju ko je direktor Ribolovačkog saveza Vojvodine

0

Nadzorni odbor razrešio je dužnosti v.d. direktora Ribolovačkog saveza Vojvodine, Mariju Vlajkov. Ona tu odluku smatra nelegitimnom, u čemu su je podržale i kolege ribočuvari, koji su se jutros okupili u prostorijama preduzeća.

Marija Vlajkov, ili Zvezdana Đurđević – koja direktorka je legitimna i koja trenutno ima pravo da poseduje pečat i platne kartice? Okupljeni ribočuvari svoju podršku daju dosadašnjoj, koja smatra da je odluka o njenoj smeni nezakonita, budući da Nadzorni odbor nije imao kvorum za takvu odluku.

Razlog za svoju smenu, kaže, vidi u tome što je podnela krivične prijave i tužbe protiv bivšeg rukovodstva i tražila reviziju poslovanja preduzeća.

Bivši direktor Dušan Jovanović, koji je predsednik izvršnog odbora Ribolovačkog saveza Vojvodine, koji je osnivač DOO Ribolovačkog saveza Vojvodine, kaže da je siguran da kolege sa kojima je sarađivao 18 godina nisu uradile ništa mimo zakona, a da je njemu savest čista.

Druga strana kaže da je Marija Vlajkov koristila nelegalni pečat Ribolovačkog saveza Vojvodine i da je tužilac pronašao elemente krivičnog dela protiv nje, a ona kaže da će tražiti od pravosuđa poništenje odluke o njenoj smeni i obustavu izmena zakonskog zastupnika u APR-u. Ko je u pravu i ko će se naći na spornom mestu, odlučiće nadležni organi.

Izvor: RTV
Foto: RSV logo/FB