Početna Gradske teme Najboljih 15 darovitih studenata dobija stipendiju od Grada

Najboljih 15 darovitih studenata dobija stipendiju od Grada

0

Članovi Saveta za sport i omladinu prihvatili su na jučerašnjoj sednici Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2021/2022. godinu.

Prema Predlogu odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanja napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika UNS-a, Grad Novi Sad se obavezuje da kao finansijsku podršku Fondu za školsku 2021/2022. godinu obezbedi sredstva za stipendiranje 15 darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Stipendija se dodeljuje darovitim studentima u oblasti prirodno-matematičke (dve stipendije), tehničke (dve stipendije), poljoprivredne, tehnološke, medicinske (dve stipendije), ekonomske (dve stipendije), pravne (dve stipendije), humanističke nauke i u oblasti umetnosti i sporta.

Za školsku 2021/2022. godinu stipendija se utvrđuje u neto iznosu od 22 hiljada dinara, po darovitom studentu i dodeljuje se mesečno tokom 12 meseci.

O prihvaćenim predlozima raspravljaće odbornici i odbornice na sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia