Početna Gradske teme “Najlepša bašta Novog Sada“: Zelenilo i cveće umesto šuta i betona!

“Najlepša bašta Novog Sada“: Zelenilo i cveće umesto šuta i betona!

0

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications po treći put organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Danas vam predstavljamo baštu Biljane Bešker iz Petrovaradina koja zajedno sa svojim suprugom, od nedavno, uređuje zelene površine ispred zgrade, a ubrzo im se u njihovoj nameri da oplemene svoju životnu okolinu pridružio i jedan komšija.

– Bilo je naporno skloniti kamenje i šut koji se nalazio na ovim površinama, a koji je nastao kada je bagerom kopano zbog puknute cevi, nakon čega je na tom mestu samo ostavljen izlomljen beton. Ipak, ašov, grablje i vredne ruke su “odradile posao” pa smo na ovu površinu uspeli da posadimo travu i cveće koje sada lepo raste i napreduje. Možda nije najlepša bašta, ali je mi sada upravo tako doživljavamo jer je u njen nastanak uloženo mnogo truda, volje i ljubavi.  Nadam se da će se i drugi sugrađani odvažiti da urede svoje dvorište i ulaze u zgrade u kojima žive, kako bi svima svaki dan bio mnogo šareniji i veseliji. Iako sam tek počela sa uređenjem naše bašte, imam ideju da od nje napravim vremenom pravi mali rajski vrt – ispričala je BIljana za naš portal.

Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, a da pri tome osvoje i vredne nagrade, prijave mogu slati od 15. aprila do 15. juna 2021., putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Pobednike očekuje vredna nagrada, putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva