Početna Gradske teme Naredni protest”Jedan od pet miliona” u Novom Sadu tek 8. juna

Naredni protest”Jedan od pet miliona” u Novom Sadu tek 8. juna

0

Sledeći protest “Jedan od pet miliona” biće održan tek naredne subote, 8. juna u Novom Sadu. Taj datum je određen jer se tog dana navršava pola godine od početka građanskih protesta širom Srbije.

U inicijativi “Jedan od pet miliona” navode da je protest koji je trebalo da se održi juče, 31. maja, odložen zbog organizacionih razloga. Protest nije održan ni prošlog petka, a organizatori nisu rekli zašto. Dvadesetak građana pojavilo se, ipak, prošlog petka na platou kod Srpskog narodnog pozorišta, očekujući protest i šetnju.

– Građani će tokom nedelje biti obavešteni o programu i učesnicima sedamnaestog protestnog skupa u Novom Sadu, koji će ujedno označiti i nastavak borbe za ispunjenje zahteva koji su već istaknuti na prethodnim protestima. Planirano je da se 8. juna protestni skupovi održe širom zemlje sa jedinstvenim zahtevima koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića. Nastavak protesta do ispunjenja zahteva i smene režima su obaveza prema hiljadama građana Novog Sada koji su od 18. januara izlazili na ulice svog grada i stotinama hiljada ljudi koji su od 8. decembra prošle godine demonstrirali u više od 100 gradova Srbije – navode organizatori.

Izvor: Novisad.com
Foto: 021