Početna Gradske teme Nenad Pagonis: Gradska vlast se u protekle dve godine potrudila da Novi...

Nenad Pagonis: Gradska vlast se u protekle dve godine potrudila da Novi Sad učini boljim mestom za život

0

Nenad Pagonis

Osmostruki prvak sveta i trostruki prvak Evrope u kik-boksu Novosađanin Nenad Pagonis, rado se odazvao našem pozivu i pristao da učestvuje u našoj anketi povodom predstojećih izbora. Naime, mladi šampion je za naš portal prokomentarisao rad Gradske Vlade, ali i šta je to što bi nova vlast trebalo prvo da uradi u našem gradu.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Gradska vlast se u protekle dve godine stvarno trudila da učini Novi sad boljim mestom za život, ali, pored svega, najveći pokazatelj dobrih namera je zalaganje gradonačelnika za socijalno ugrožene porodice i obilazak istih. Kada su obećali da će renovirati Svratište i to su u roku od nekoliko meseci i uradili. Da ne pominjem ostale humanitarne akcije. Meni je to za svaku pohvalu.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Prvo što bi trebalo da uradi je uređivanje fasada stambenih zgrada po delovima grada koji su istaknuti. Ko god da je došao kod mene u goste a da pritom nije iz Novog Sada, oduševio se toplinom i dobrotom ljudi, ali su svi bili zgroženi od sivila starih zgrada i fasada. Mislim da to može da se uredi jako lako i brzo… A opet, oslikava rad i trud gradske uprave.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

Od svih dosadašnjih gradonačelnika najviše mi se dopada sadašnji – Miloš Vučević. Bez subjektivnosti, čovek ima sluha za sve, za svakog kome treba pomoć, izađe u susret i pomogne ako može – ima ga svuda i svuda stiže. Drago mi je da se najzad pojavio čovek koji je vredan. Pored njega, voleo bih da vidim i Nenada Čanka na čelu grada. Njih dvojica mi jedini ulivaju poverenje…

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva