Početna Gradske teme NIS pomaže razvoj lokalnih zajednica u okviru programa “Zajednici zajedno”

NIS pomaže razvoj lokalnih zajednica u okviru programa “Zajednici zajedno”

0

ThinkstockPhotos-SrbijaGas

Kompanija NIS raspisala je javni konkurs “Zajednici zajedno” koji traje do 31. maja, a čiji je glavni cilj podrška projektima lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje. Sporazumi koje je NIS ove godine potpisao sa Beogradom, Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom omogućavaju neprofitnim ustanovama i institucijama sa ovih teritorija da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i zaštite životne sredine.

Za podršku projektima NIS je izdvojio više od 110 miliona dinara, a o njihovom izboru odlučivaće komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica.

NIS već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine širom Srbije kroz program “Zajednici zajedno”, a do sada je u razvoj lokalnih zajednica, uloženo 800 miliona dinara i podržano oko 760 projekata. Na ovaj način NIS učvršćuje partnerske odnose sa lokalnom zajednicom i potvrđuje da ni u vreme složenih uslova za poslovanje ne odustaje od društvene odgovornosti kao svog strateškog opredeljenja.

Svi uslovi i propozicije javnog konkursa mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Guluiver/ThinkstockPhotos