Početna Gradske teme “Novi Sad ima čime da se ponosi”

“Novi Sad ima čime da se ponosi”

0

quare

U okviru Karavana “Moja Srbija” koji promoviše turističku ponudu naše zemlje, juče je na centralnom platou Štranda i Turistička organizacija Novog Sada predstavila potencijale i ponudu grada i okoline.

Ovoj promociji prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je tom prilikom obišao sve štandove i razgovarao sa predstavnicima turističkih organizacija drugih gradova u Srbiji.

“Novi Sad je prepoznao i shvatio značaj razvoja turizma. Videli smo koliko nam prethodnih godina raste kako, turistička ponuda, tako i potražnja, i koliko imamo pozitivnih efekata od razvoja turizma. Veliku podršku imamo, ne samo u gradskoj administraciji zaduženoj za tu oblast, već i u Turističkoj organizaciji Novog Sada, a imamo i saradnju sa brojnim privatnim kompanijama, nevladinim organizacijama i pojedincima koji pomažu razvoj turizma Novog Sada. Posebno smo ponosni na saradnju sa “Egzit” festivalom, kao i na činjenicu što je Novi Sad jedan od favorita da dobije prestižnu titulu Omladinske prestonice Evrope 2018. godine, a uskoro ćemo na Sajmu omladinskog turizma imati goste iz regiona.”

Vučević je ocenio da je turistička ponuda Novog Sada dobra, i dodao da će grad u budućnosti još više pomagati TONS- u.

Izvor: Dnevnik
Foto: http://www.serbia.com/