Početna Gradske teme Novi Sad smanjuje naknade za reklame na javnim površinama

Novi Sad smanjuje naknade za reklame na javnim površinama

0

Gradsko veće predložilo je da se smanje naknade za oglašavanje na javnim površinama u Novom Sadu.

Odluka je poslata na javni uvid, nakon čega treba da tokom decembra bude usvojena na Skupštini grada i potom će novi cenovnik početi da se primenjuje od 1. januara naredne godine.

Kako se navodi u predlogu, kvadratni metar za oglašavanje na bilbordu, elektonskom displeju bez tona, megabilbordu i drugim površinama za oglašavanje, naplaćivaće se u pet zona po ceni od 23 do 36 dinara po danu, odnosno biće manji za 2 dinara nego trenutno. Menja se i naknada za oglašavanje na stubovima javne rasvete i ona će iznositi od 26 do 39 dinara, što je smanjenje za više od 50 odsto, pošto trenutno ova naknada iznosi od 74 do 100 dinara. Pored toga, predloženo je da se naknade dodatno smanje za polovinu ako se radi o površinama za oglašavanje koje imaju više od 12 kvadrata.

Lokalna vlast nije dala šire objašnjenje ove odluke, sem da je to predložila Gradska poreska uprava i da će omogućiti povoljnije uslove za poslovanje privrednika.

Nezvanične informacije 021.rs govore da je Grad ovo smanjenje predložio nakon prigovora firmi i privrednih udruženja da je važeći cenovnik, koji je donet početkom godine, napravio velike troškove privrednicima, jer su morali da plaćaju znatno veće naknade nego ranije.

Više o javnoj raspravi povodom izmena visine naknada možete pročitati OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay