Početna Gradske teme Novi slučaj virusa korona u domu za stare u Petrovaradinu

Novi slučaj virusa korona u domu za stare u Petrovaradinu

0

U privatnom staračkom dom Mass Green House u Petrovaradinu jedan korisnik je zaražen virusom korona, a 26 korisnika i zaposlenih se testira.

Kako su potvrdili u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalna pitanja, radi se o objektu u Preradovićeva broj 7.

“Obolela osoba R.S. ima 69 godina i hospitalizovana je u Institutu za plućne bolesti Vojvodine. Sprovedeno je epidemiološko ispitivanje u domu, kao i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i zaposlenih doma. Analize su u toku”, navode u sekretarijatu za 021.

Kako saznajemo, da je u ovom privatnom staračkom domu neko oboleo od covid19 saznalo se nakon što je R.S. primljen u Institut u Sremskoj Kamenici sa simptomima sličnim virusu korona. Obavljena su testiranja i ustanovljeno je prisustvo virusa.

U skladu sa merama za borbu protiv covid19 obavljeno je potom i testiranje 26 zaposlenih i ostalih korisnika i kako 021.rs saznaje, ispitivanje na antitela nije pokazalo da je neko bio oboleo, ali sada se čeka i na rezultate PISA testa. Rezultati će biti poznati u toku večeri ili u četvrtak ujutru.

Podsetimo da se u Vojvodini u proteklih nekoliko nedelja beleži mali broj obolelih od korone, dok je u Novom Sadu prema podacima Batuta u poslednje više od tri nedelje bilo samo šest slučajeva. U Novom Sadu je prema istim podacima od 3. marta bilo 242 obolelih i skoro svi su ozdravili. Šest Novosađana je, prema zvaničnim podacima, preminulo u Kliničkom centru Vojvodine od izbijanja epidemije.

Inače, u Kliničkom centru Vojvodine se, prema poslednjim podacima, nalazi oko 23 obolelih od covid19 jer su u njemu, nakon što je danas zatvorena privremena bolnica na Novosadskom sajmu, lakše oboleli pacijenti koji su i dalje pozitivni na virus korona prebačeni na Infektivnu kliniku.

Podsetimo, u poslednja 24 časa u Srbiji nije bilo preminulih od posledica virusa korona, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na virus korona je testirano 5.110 osoba, a virus je potvrđen kod njih 69.

Izvor: 021
Foto: Pixabay