Početna Gradske teme Novosađani od danas mogu da apliciraju za subvenciju za ugradnju solarnih panela

Novosađani od danas mogu da apliciraju za subvenciju za ugradnju solarnih panela

0

Novosađani koji žele da ugrade solarne panele od danas, 24. maja mogu da se odazovu na javni poziv Gradske uprave za zaštitu životne sredine za subvenciju ove vrste energetske efikasnosti.

U pitanju je ugradnja solarnih panela na porodičnim kućama, snage koja nije veća od šest kW, te nabavci invertera, pratećih nosača panela i ostalih neophodnih elemenata za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Pravo da se jave na javni poziv za bespovratna sredstava mogu da se jave sva domaćinstva, osim onih koja su u prethodnom periodu već koristila sredstva grada za slične aktivnosti, te oni koji su u poslednje dve godine dobili novac za slične aktivnosti, ali su bili odustali od investicije.

Maksimalan iznos koji se dodeljuje domaćinstvima je 420.000 dinara sa PDV-om, odnosno do 50 odsto vrednosti ukupne investicije ugradnje solarnih panela. Dakle, građani sami finansiraju polovinu investicije.

Maksimalni iznos ide i do iznosa koji se dobija množenjem snage panela u kW iz dostavljene profakture, sa iznosom od 70.000 dinara sa PDV-om.

Sve dodatne informacije o uslovima i neophodnoj dokumentaciji pogledajte OVDE.

Solarne panele će ugrađivati firme koje su ovaj posao dobile na konkursu.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od danas, 24. maja, odnosno do i zaključno sa 23. junom. Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine na broj telefona 021/421-109 ili putem mejla zivotnasredina@uprava.novisad.rs.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay