Početna Gradske teme Novosadska profesorka, šampionka “Potere”: Za dobar kraj je potreban trud

Novosadska profesorka, šampionka “Potere”: Za dobar kraj je potreban trud

0

Ljiljana Radulović Dimitrov, novosadska profesorka u penziji osvojila je publiku u Srbiji nastupom u kvizu RTS-a “Potera”, kada je svojim znanjem i hrabrošću odlučila da protiv tragača brani višu sumu, te je u zajedničku kasu donela 700 hiljada dinara i postala jedan od najuspešnijih takmičara tog kviza.

Nakon uspeha u kvizu “Potera” Ljiljana Radulović Dimitrov zainteresovala je javnost te sada svoje penzionerske dane uglavnom, provodi dajući intervjue. Kaže nije očekivala takvu reakciju javnosti.

“Posle Slagalice, pre četiri godine, imala sam ogromnu popularnost na pijaci. Nisam mogla proći. Piljarke kažu: ‘navijamo za vas’… Mislim da se kod nas pravi negativna selekcija i da se kod nas svi poslodavci, i bilo ko, plaši pametnih ljudi, pametnih žena još više”, priča Ljiljana.

Profesorka ustava i prava, svestrana, zaljubljenca u knjige, kaže da je porodica “kriva” za njeno učešće u kvizu, za koji je učila ceo život, a u koji je otišla bez ikakve treme, jer smatra da se i iz gubitka uči.

Ipak, publiku nije očarala samo znanjem već i duhom

“Morate biti optimista i kada se dešavaju loše stvari. Citiram patrijarha Pavla: ‘na kraju sve ispadne dobro. Ako ne ispadne, onda nije kraj. Moraš da se trudiš da napraviš dobar kraj'”, zaključuje profesorka Ljiljana.

Duh i optimizam Ljiljana sa suprugom neguje već pedeset godina. U penziji, kažu, konačno imaju vremena za putovanja. Tako su ispunili staru želju i obišli Kubu. Zbog korone odlazak u Japan su odložili, ali će od novca zarađenog u “Poteri” sa unucima obići Egipat.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen