Početna Gradske teme Novosadska razmena knjiga 5. maja u Eđšegu

Novosadska razmena knjiga 5. maja u Eđšegu

0

Prolećna Novosadska razmena knjiga održaće se u nedelju, 5. maja od 14 do 20 sati, u kulturnoj stanici Eđšeg u Ulici Antina Čehova 4, pod sloganom “Razlistavanje”.

– Knjige koje Novosađanima i gostima Novog Sada više nisu potrebne, ili ih više neće čitati, a u upotrebljivom su stanju, u toku događaja oni mogu zameniti za kupone — prerazmišljone, koje potom menjaju za neke od knjiga iz baze razmene – kažu organizatori.

Oni dodaju da je hraniteljska biblioteka “Prerazmišljavanja” prikupila više hiljada knjiga na prethodnim razmenama, ali i uz pomoć i podršku donatora — pojedinaca, institucija i organizacija, koje su podržale ovu potpuno neprofitnu inicijativu.

– Na razmenu možete doneti bilo koji broj knjiga, a učestvuju sve vrste — od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih izdanja – saopštili su organizatori.

Ukoliko neko nije u prilici da dođe na razmenu, a želi da donira knjige, može se javiti organizatorima bilo kada pre razmene kako bi dogovorili primopredaju. Sve knjige koje preostanu nakon razmene, nastaviće da traže svoje čitaoce kroz naredne razmene, ali i kroz poklanjanje vernim čitaocima “Prerazmišljavanja”.

Ulaz je besplatan.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay