Početna Gradske teme Novosadski “Laloški swing” na takmičenju “Pesma za Evroviziju 2023”

Novosadski “Laloški swing” na takmičenju “Pesma za Evroviziju 2023”

0

Nakon pesama “Pinkle” i “Čaj sa medom”, novosadski bend Hercenšlus predstavlja svoj novi singl – “Vremenska zona”, sa kojim se takmiči i na ovogodišnjem festivalu “Pesma za Evroviziju 2023”.

“Želimo da predstavimo naš ‘Laloški sving’ kao mešavinu različitih stilova i uticaja u vojvođanskoj muzici, koji nije kopija niti oponašanje stilova. Naš izraz je protkan džipsi džezom, svingom, popom, tamburaškim melosom, a kroz tekstove se naziru i provlači naša Vojvodina”, kaže Boban Dževerdanović, lider benda Hercenšlus i dugogodišnji gitarista Garavog sokaka.

Pesma “Vremenska zona” osvaja na prvu, noga će vam krenuti već uz prve taktove uz muziku, stihove i aranžman Bobana Dževerdanovića i sjajne vokale Teodore Bojane Leko i Čedane Đokić poznatije kao Divne Forest. Bend je upravo završio sa snimanjem video spota za ovu novu originalnu numeru Hercenšlusa.

Srbija će odabrati svog predstavnika na “Pesmi Evrovizije” u Liverpulu na festivalu “Pesma za Evroviziju 2023” koji se održava 1, 2. i 4. marta.

Foto: Zdravko Mosnak