Početna Gradske teme Novosadski vrtići postaju “pet friendly”

Novosadski vrtići postaju “pet friendly”

0

Kako bi se deca u novosadskim vrtićima učila empatiji, brizi o drugim živim bićima i razvijanju svesti o važnosti prirode, Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” donela je odluku da svi njeni objekti, kojih ima 75, postanu “pet friendly”.

Kako dalje objašnjavaju, određena pravila se moraju poštovati, pa su tako u vrtićima dobrodošli vlasnički psi male i srednje veličine, odnosno do 12 kilograma, a koji su, pritom, na povocu i redovno vakcinisani. Još uvek ostaje nejasno da li će kuce moći da borave u vrtićima tokom celog dana ili samo da “provire” u objekte kada roditelji dovode svoju decu ili dolaze po njih na kraju boravka.

Inače, PU “Radosno detinjstvo” je pre pet godina u vrtiću “Zvončica” održala edukativnu radionicu na kojoj je prezentovan Centar za pet terapiju “Prijateljska šapa”, u šta je bila uključena i keruša Lara, koja se družila s mališanima. I pre njenog dolaska, deca su učila kako da se pravilno ponašaju prema nepoznatim psima. Izgleda da je ovaj događaj uspešno realizovan i da je to dovelo do odluke da vrata svih vrtića, na kojima stoji nalepnica da je objekat “pet friendly”, budu otvorena i za kućne ljubimce.

Izvor: Dnevnik.rs/L. R.
Foto: Pixabay