Početna Gradske teme NSmart aplikacija olakšava vožnju javnim gradskim prevozom

NSmart aplikacija olakšava vožnju javnim gradskim prevozom

0

Novosađanima je vožnja gradskim prevozom jednostavnija i efikasnija jer je već uveliko u rad puštena aplikacija koja javlja tačan raspored vožnje i za koliko autobusi stižu na svako pojedinačno stajalište.

NSmart aplikacija za mobilne telefone namenjena je svim Novosađanima koji koriste gradski prevoz, kako bi im olakšala svakodnevnu vožnju autobusima, navode iz JGSP “Novi Sad”.

U pitanju je aplikacija koja u realnom vremenu pruža precizne informacije o dolasku autobusa na stajalište. Putnici mogu sami da pretraže stajališta ili da izaberu jedno od najbližih ponuđenih stajališta pomoću uključene lokacije na mobilnom telefonu. Nakon toga, navode iz gradskog prevoznika, aplikacija pokazuje vremena polaska autobusa na linijama koje tuda prolaze.

Sistem elektronske naplate koje je to preduzeće implementiralo, pored mobilne aplikacije, obuhvata i elektronsku naplatu prevoza, praćenje vozila pomoću GPS-a, najavu dolazaka na stajališta i veb-sajt za korisnike online.nsmart.rs, prenosi Dnevnik.

– Aplikacija je deo sistema elektronskog načina plaćanja za lakše i brže korišćenje javnog prevoza NSmart, a osnovni zadatak mobilne aplikacije je da našim korisnicima pruži precizne informacije o javnom prevozu putnika u Novom Sadu i da im olakša upotrebu istog – objasnili su iz JGSP “Novi Sad”.

– Uz povećanje pouzdanosti, namera je i da se aplikacijom povoljno utiče na podizanje nivoa poverenja naših korisnika prema ovom segmentu javnog servisa, zbog obilja pogodnosti kako stanovnicima Novog Sada i prigradskih naselja, tako i turistima i posetiocima Novog Sada koji prvi put dolaze i nisu upoznati sa javnim prevozom i gradskim tokovima.

Aplikacija NSmart je besplatna i jednostavna za korišćenje. Preuzimanje je moguće na platformi Gugl plej za telefone sa Android operativnim sistemom, kao i sa platforme Epl Stor za mobilne telefone sa IOS operativnim sistemom.

Izvor: blic.rs/nsuzivo.rs
Foto: NSHronika.rs