Početna Gradske teme Obezbeđena plaćena stručna praksa za studente departmana za građevinarstvo i geodeziju FTN-a

Obezbeđena plaćena stručna praksa za studente departmana za građevinarstvo i geodeziju FTN-a

0

Predstavnici Departmana za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu potpisali su juče sa predstavnicima 40 vodećih kompanija iz oblasti građevinske industrije Ugovor o saradnji. Time će studentima treće i četvrte godine Departmana za građevinarstvo i geodeziju biti obezbeđena plaćena stručna praksa u građevinskim kompanijama Srbije i regiona.

Ceremoniji potpisivanja ugovora koja je održana u Naučno tehnološkom parku, pored dekana Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Srđana Kolakovića, pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje prof. dr Zorana Miloševića i direktora Departmana za građevinarstvo i geodeziju prof. dr Igora Peška prisustvovao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

On je, pozdravlјajući prisutne, izrazio zadovolјstvo zbog još jednog uspešnog povezivanja akademske zajednice sa privrednim subjektima, ističući da takve aktivnosti imaju benefite i za Grad Novi Sad.

“Ovaj sporazum je važan jer će studentima obezbediti plaćenu stručnu praksu i dati šansu da se, na samom početku svog profesionalnog razvoja, izbore za što bolјu poslovnu poziciju, a kompanijama omogućiti da dođu do mladih i stručnih kadrova. Prepoznajemo značaj ovakve saradnje i za Novi Sad koji je drugo najveće gradilište u Srbiji i lokalna samouprava koja se najbrže razvija. Znamo da je građevinarstvo motor razvoja svakog grada, a iz ove “fabrike znanja” nam stižu vrhunski obrazovani mladi stručnjaci koji će stečenim iskustvom, znanjem i energijom sigurno dati svoj doprinos”, izjavio je Igor Crnobarac.

Prema rečima dekana Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Srđana Kolakovića, Fakultet tehničkih nauka ima intenzivnu saradnju sa mnogim kompanijama u naučnim i stručnim projektima, a današnje potpisivanje Ugovora je viši vid saradnje za koji su zaslužni zaposleni na Departmanu za građevinarstvo i geodeziju.

“Sa zadovolјstvom mogu da kažem da je naše građevinarstvo u poslednjih nekoliko godina napredovalo i da se sve više stručnjaka traži. Naša je želјa da zajedno, u toj sinergiji sa njima pobolјšamo i kvalitet naših studenata, a i da pomognemo našim studentima da čim završe fakultet imaju već mogućnost da rade u kompanijama i gde tamo prenose svoja znanja koja su stekli na Fakultetu tehničkih nauka”, istakao je prof. dr Srđan Kolaković.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs