Početna Gradske teme Od 19. aprila Novosađani mogu da ulože prigovor na izgradnju solitera u...

Od 19. aprila Novosađani mogu da ulože prigovor na izgradnju solitera u centru

0

Novi Sad izgradnja  (3)

Gradska uprava pozvala je građane da od 19. do 26. aprila pogledaju i potom daju prigovore i sugestije na projekat solitera od 13 spratova koji će se graditi na mestu srušene Komunalne (Erste banke) u centru, prekoputa Glavne pošte.

Kako navode Gradskoj upravi za urbanizam, javna prezentacija Urbanistčkog projekta poslovno-stambenog kompleksa održaće se svakog radnog dana od 10 do 13 časova u Radnička broj 2, u sobi broj 66 na II spratu.

Iz Uprave navode i da se građani za davanje obaveštenja o sadržaju javne prezentacije mogu obratiti njihovom ovlašćenom licu Borislavu Živkoviću.

Komisija za planove Skupštine Grada Novog Sada će, u roku od osam dana od dana prijema urbanističkih projekata razmotriti pristigle primedbe u toku javne prezentacije i izvršiti proveru usklađenosti urbanističkih projekata sa planskom dokumentacijom.

Podsetimo da je najava izgradnje solitera od 13 spratova površine 40.000 kvadrata izazvala negodovanje novosadske javnosti. Posebno negativne reakcije su usledile kada je u sklopu priprema za izgradnju srušena Komunalna banka koja je bila pod zaštitom kao spomenik kulture.

Opozicija je više puta tražila da se obustavi ovaj projekat, dok gradska vlast sve pravda davanjem podrške investitorima i pokretanju građevinske operative. Takođe, stručna javnost, kao i samo Društvo arhitekata Novog Sada javno je zatražilo da se odustane od ovog projekta.

Izvor: 021.rs
Foto: Galens