Početna Gradske teme Od sutra prikupljanje potpisa za doživotni zatvor za ubice dece

Od sutra prikupljanje potpisa za doživotni zatvor za ubice dece

0

Novosađani će od sutra moći da potpišu inicijativu Fondacije Tijana Jurić, a kojom se zahteva uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece.

Potpisi građana, koji će u trajanju od sedam dana biti prikupljani na Trgu slobode, biće predati Skupštini Srbije.

Fondacija Tijana Jurić, koja je u neprekidnoj borbi za prava dece u Srbiji, na ovaj korak se odlučila kako bi podsetila državu da usvoji predlog za maksimalno kažnjavanje najvećih zločinaca među svim – ubica dece. Predlog fondacije podrazumeva uvođenje novog člana u Krivični zakonik, kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora. Cilj je i da se izmenom zakona osuđeni kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne.

– Uvođenjem kazne doživotnog zatvora sprečiće se mogućnost da ubice dece odsluže kaznu, ponovo se nađu na slobodi i tako dobiju priliku da počine još monstruoznije delo – zaključio je predsednik fondacije Igor Jurić.

Akcija istovremeno počinje u 40 gradova, a štrandovi će na Trgu slobode u Novom Sadu biti postavljeni od ponedeljka, 23. oktobra, do nedelje, 29. oktobra, od 12 do 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Fondacija Tijane Jurić