Početna Gradske teme Odlučeno koje firme će graditi novu policijsku stanicu u Novom Sadu vrednu...

Odlučeno koje firme će graditi novu policijsku stanicu u Novom Sadu vrednu više od 130 miliona

0

Firma “Somborelektro DOO” nosilac je posla izgradnje nove policijske stanice u Radničkoj 32 vredne preko 132 miliona dinara sa PDV-om.

Kako je navedeno u Odluci o dodeli ugovora Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, ugovor se dodeljuje grupi ponuđača koju čini pet firmi.

Pored firme “Somborelektro DOO” koja je nosilac posla, a kojoj će pripasti 40 odsto radova na izgradnji policijske stanice, građevinsko-zanatski radovi, hidrotehnička izolacija i deo mašinskih izolacija biće zaduženje firme “Premijus DOO Beograd-Zemun” čiji će udeo u poslu biti 48 odsto.

U grupi ponuđača našla se i firma “Premer Savković DOO” iz Lazarevca čiji će udeo biti tri odsto, a koja će biti zadužena za geodetske radove. Preduzeće “Frenki-alarm DOO” iz Valjeva će uraditi tehničku zaštitu i dojavu požara sa udelom u poslu od sedam odsto, dok će “Dex DOO” iz Beograda koji će raditi na telekomunikacijama imati udeo od dva odsto.

Iako je prvobitna procenjena vrednost radova bila 118,3 miliona dinara bez PDV-a, ugovor je dodeljen na iznos od 110.062.301,28 dinara, takođe bez PDV-a.

Rok za izvođenje radova je 360 kalendarskih dana, garantni rok na izvedene radove je dve godine, a za radove na krovnoj konstrukciji pet godina.

Kako će izgledati nova policijska stanica?

Da podsetimo, početkom godine stara policijska stanica na ovoj lokaciji prestala je sa radom, a potom je srušena kako bi se pripremio teren za novi objekat MUP-a. Tom prilikom Novi Sad je za rušenje izdvojio više od šest i po miliona dinara.

U majskom rebalansu budžeta za izgradnju ovog objekta prvobitno je bilo namenjeno 162 miliona dinara, od čega je 142 miliona bio transfer iz republičkog budžeta.

Nova stanica biće izgrađena na parceli od 2.811 kvadratnih metara, a bruto površina objekta iznosiće 929 kvadratnih metara.

Parcela će imati direktan saobraćajni pristup Radničkoj ulici sa severozapadne strane, a sa iste strane nalaziće se i glavni ulaz u sam objekat. Sporedni ulaz biće sa jugozapadne strane, gde će u naredne dve godine biti izgrađena višespratnica novosadske firme “3Lateral”, članice kompanije “Epic Games”.

U prizemlju samog objekta biće smeštena šalter sala sa toaletom za posetioce, dežurana, magacin opreme, muška i ženska svlačionica, čajna kuhinja sa trpezarijom, toalet za zaposlene, prostorija za prihvat dovedenih lica kao i prostorije za zadržavanje dovedenih lica. Na spratu će biti smeštene kancelarije, sala za sastanke, depozit, magacin naoružanja i toalet za zaposlene.

Projektna konstrukcija samog objekta je skeletnog tipa, za razliku od nedavno srušene policijske stanice na istom mestu koja se sastojala iz osam montažnih objekata.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su krajem avgusta ove godine ugovor o sufinansiranju izgradnje policijske ispostave “Stari grad”. Vučević je tom prilikom naveo da je reč o najvećoj policijskoj ispostavi na teritoriji Novog Sada, dok je Vulin izrazio očekivanje da će objekat biti izgrađen i pre predviđenog roka od 24 meseca.

Sam ugovor o izgradnji potpisan je između Republike, Ministarstva unutrašnjih poslova i Grada Novog Sada.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay