Početna Gradske teme Oko 170 miliona za novu policijsku stanicu u Radničkoj, potpisan ugovor s...

Oko 170 miliona za novu policijsku stanicu u Radničkoj, potpisan ugovor s MUP-om

0

Grad Novi Sad i MUP zajednički će finansirati izgradnju nove policijske ispostave “Stari grad” u Radničkoj 32.

Ugovor o sufinansiranju izgradnje danas su potpisali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Radi se o najvećoj policijskoj stanici na teritoriji Novog Sada, poručio je Vučević.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdvojilo 140 miliona dinara, ta sredstva su prebačena u budžet Grada i preko Uprave za imovinu ćemo izgraditi kompletno novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici 32. Grad je za parterno uređenje izdvojio oko 30 miliona dinara, a cilj je da obezbedimo policiji najbolje moguće uslove za rad kako bi građani imali veću bezbednost. Grad Novi Sad je zahvalan MUP-u što su bili partneri kad smo rešavali pitanje lokacije za kompaniju ‘Epic Games’, kako bismo doveli veliku investiciju u naš Grad i državu. Inače, svi mogu da vide poboljšanje kada je reč o bezbednosti na ulicama i Novog Sada i Srbije i čestitam Ministarstvu na velikim akcijama koje su sproveli u prethodnom periodu. U Novom Sadu biće podeljeno 2.000 stanova pripadnicima bezbednosnih službi. Važno je da raste standard zaposlenih u MUP-u, jer je to nužna karika u borbi protiv kriminala”, poručio je Vučević.

Rok za izgradnju objekta je dve godine, ali se Vulin nada da će se posao završiti i pre roka.

“Nova stanica će omogućiti policiji da bolje radi i da bude bliža građanima. Zahvaljujući zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, policija nikad nije imala viši standard, i nastavljamo da dalje unapređujemo njihov položaj. Inicijativa predsednika Vučića da se grade stanovi za pripadnike bezbednosnih službi je prvo organizovano rešavanje njihovog stambenog pitanja od vremena socijalističke Jugoslavije. Novi Sad je pokazao zavidnu brzinu u izvođenju radova na izgradnji tih stanova”, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Izgradnja novog objekta za policiju predviđena je važećim urbanističkim planom za ovaj deo grada, a nekadašnja stanica “Stari grad” srušena je pre nekoliko meseci.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad