Početna Gradske teme Otvoreno dečije igralište na Limanu

Otvoreno dečije igralište na Limanu

0

Dvadeset sedam dečijih igrališta u više gradova i opština Srbije biće izgrađeno ili rekonstruisano sredstvima Evropske unije, a prvo takvo igralište otvoreno je krajem prošle nedelje u Novom Sadu.

Taj projekat, vredan više od milion i dvesta hiljada evra, finansira se iz pretpristupnih fondova, a otvaranju su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, navodeći da postavljeni elementi zadovoljavaju važeće standarde o bezbednosti dečijih igrališta koji su na snazi u Evropskoj uniji, a takođe se primenjuju u Republici Srbiji.

Sredstavima EU u Novom Sadu su rekonstruisana dva dečija igrališta u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje na Limanu II i u Ulici 1300 kaplara na Limanu IV.
– Ovaj projekat je pokazatelj kako zajedničkim radom i sinergijom, na više institucionalnih nivoa, vodimo računa o najmlađima. Uložen je napor da ovo igralište bude osposobljeno za našu dečicu, koja će od sad moći da koriste ovaj prelepi i apsolutno bezbedan prostor za igru na Limanu, napravljen po svim evropskim standardima. Utrošena je maksimalna energija da naši mališani imaju što više prostora za igru, i jedno je sigurno, u narednom periodu trudićemo se da im podarimo još kvalitetnije detinjstvo izgradnjom novih dečijih igrališta – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Ambasador Delegacije EU u Republici Srbiji Sem Fabrici istakao je da su igrališta mesta gde se sklapaju prva poznanstva i grade prijateljstva i poželeo deci da uživaju u igri, jer se kroz nju grade vrednosti, uči se poštovanje drugih i treba uvek sačuvati dete u sebi.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay