Početna Gradske teme Ove godine šesti festival “Dobrodošli na Naselje”, prijave u toku

Ove godine šesti festival “Dobrodošli na Naselje”, prijave u toku

0

Festival “Dobrodošli na Naselje” održaće se 14. septembra na Novom naselju, na prostoru između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića, na mestu gde je udruženje Novo kulturno naselje i otpočelo svoje aktivnosti i inicijativu za osnivanje kulturnog centra u ovom delu grada, pre pet godina.

Festivalski program će početi u jutarnjim časovima, a celodnevno okupljanje održaće se na nekoliko lokacija u ovom zelenom međublokovskom prostoru, na livadama i parku “Među brezama”, okolnim zgradama, prolazima, parkingu i drugim zanimljivim kucima ovog novosadskog komšiluka.

U udruženju pozivaju sve umetnike, u najširem smislu te reči: muzičare, dramske trupe, plesače, vajare, primenjene umetnike, slikare, fotografe, animatore, kao i brojne aktiviste, organizacije, zanatlije, kolekcionare, društveno odgovorne preduzetnike, dobre sugrađane i sve ostale koji imaju i žele nešto da pokažu da se prijave na konkurs za učešće na šestom po redu festivalu.

Konkurs je otvoren do 2. septembra, a prijava se može preuzeti OVDE.

Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko hiljada učesnika svih uzrasta. Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji “Novo kulturno nasleđe”, performansa “Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje” i do sada najboljeg filmskog festivala “21114 – Film fest” i još jednom ojačati inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržala Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada.

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja možete se obratiti na novokulturnonaselje@gmail.com ili na 0642886636.

Izvor: 021
Foto: Promo