Početna Gradske teme “Parking servis” planira selidbu na Mišeluk, sadašnji prostor preduzeća na Podbari postaje...

“Parking servis” planira selidbu na Mišeluk, sadašnji prostor preduzeća na Podbari postaje park

0

JKP “Parking servis” raspisao je tender za projektovanje novog sedišta preduzeća na Mišeluku, ali i parka koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg parkinga preduzeća u Filipa Višnjića, na Podbari.

Tender je otvoren do 19. aprila, a procenjena vrednost radova je 2,5 miliona dinara bez uračunatog poreza.

Ideja o selidbi “Parking servisa” na Mišeluk nije novina u planovima Grada, s obzirom na to da ovo preduzeće već gotovo 20 godina, od osnivanja, nema svoje stalno sedište.

U tenderskoj dokumentaciji za izbor projektanta navode se i detalji u vezi sa tim kako će izgledati buduće sedište ovog javno-komunalnog preduzeća. Ono će se nalaziti neposredno na samom kraju petlje, uz put koji ide ka Petrovaradinu, odnosno ka Iriškom vencu.

Kako saznajemo, “Parking servis” će se smestiti na parceli od više hiljada kvadratnih metara, koja je trenutno zapuštena zelena površina uz saobraćajnicu.

Predviđeno je da se izgradi poslovna zgrada od 2.100 metara kvadratnih, sa pet magacina, tri radionice sa nadstrešnicama, tri garaže za različite vrste vozila od gotovo 700 kvadratnih metara, portirnica, te još nekoliko pomoćnih objekata.

Planira se i izgradnja parkinga koja bi se prostirao na površini od 3.500 kvadratnih metara, a imao bi otprilike 100 mesta za zaposlene i još 70 za vozila koja donese “pauk”.

Poslovna zgrada bi trebalo da ima jedno krilo visine dva sprata sa kancelarijama i drugim prostorima koji treba da obezbede mesto za stotinak zaposlenih, dok bi drugi deo zgrade bio jednospratan sa 500 kvadratnih metara i služio bi radnicima, administraciji, a u njemu bi bila i šalter sala namenjena građanima.

Osim projekta novog objekta na Mišeluku, javnom nabavkom je obuhvaćena i izrada idejnog rešenja parka koji bi trebalo da se gradi u Filipa Višnjića, na prostoru koje preduzeće koristi za odlaganje nepropisno parkiranih vozila.

Planirana je izgradnja parka od 4.700 kvadratnih metara, a namera “Parking servisa” je da projekat ustupe gradu, te na taj način “pomognu unapređenju životnog ambijenta Novog Sada”.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay