Početna Gradske teme Pokrajinska vlada smenila direktore Instituta za onkologiju i za plućne bolesti Vojvodine

Pokrajinska vlada smenila direktore Instituta za onkologiju i za plućne bolesti Vojvodine

0

institut-sremska-kamenica-onkologija-3_660x330

Pokrajinska vlada smenila je direktore Instituta za onkologiju Vojvodine i Instituta za plućne bolesti, Miloša Lučića i Branislava Perina.

U obrazloženju Pokrajinske vlade navodi se da su Lučić i Perin, “protivno svim moralnim načelima, doveli javnost u zabludu da počinje lečenje u novoizgrađenom objektu Kamenica 2, za potrebe političke kampanje, a zapravo nije bio izvršen ni tehnički prijem objekta”.

“Time je naneta šteta i ugledu obe renomirane zdravstvene ustanove najvišeg nivoa u lečenju pacijenata obolelih od plućnih bolesti i onkoloških pacijenata u Vojvodini”, navodi se u saopštenju.

Za vršioca dužnosti direktora Instituta za plućne bolesti imenovan je Ilija Andrijević, dok je za v.d. direktora Instituta za onkologiju imenovan Zoran Radovanović, obojica zaposleni u tim institutima.

DS: Smene su “osveta loših đaka”

Smena, kao i razlozi za smenu dvojice međunarodno poznatih stručnjaka, dr Miloša Lučića i dr Branislava Perina, predstavljaju nastavak kampanje “osveta loših đaka” u Vojvodini, saopštila je danas PO Demokratske stranke.

DS naglašava da “ovi istaknuti lekari uživaju nepodeljeno poštovanje građana Vojvodine i Srbije, kao i svojih kolega i zato je obrazloženje njihove smene krajnje cinično, a njihova ljudska radost što su bili u prilici da od bivše Pokrajinske vlade preuzmu najsavremenije aparate za lečenje malignih bolesti koji danas postoje u svetu, sada je pretvorena u optužbu protiv njih”.

“Bez obzira na očigledna nastojanja SNS da sebi pripiše zasluge za otvaranje Kamenice 2 i da kriminalizuje bivšu Pokrajinsku vladu, ostaje činjenica da je ta Vlada, sa dr Bojanom Pajtićem na čelu, predala na korišćenje građanima Vojvodine i Srbije Kamenicu 2, najmoderniji zdravstveni objekat u regionu. Kao što je u svom mandatu sagradila i Urgentni centar i novi blok Dečije bolnice”, naglasila je DS.

“Uloga dr Lučića i dr Perina je bila najčasnija i svaki napad na njih više govori o onima koji ih napadaju nego o njima. Vojvodina treba da bude ponosna što ima takve stručnjake i ljude kakvi su dr Lučić i dr Perin”, poručuje DS.

SNS: Gde je 35 miliona evra?

Srpska napredna stranka saopštila je danas da nema potrebe da kriminalizuje bivšu pokrajinsku vladu i moli Demokratsku stranku da prestane da tera građane da biraju da li veruju svojim očima ili lažima Bojana Pajtića. U saopštenju se navodi da “SNS nema potrebe da kriminalizuje bivšu Pokrajinsku vladu, jer su je dovoljno kriminalizovali razni Pajtići, Petrovići, Vasini, Ješići i ostala bratija”.

SNS poručuje da je zanima da se utvrdi gde su predstavnici bivše pokrajinske vlasti potrošili čak 35 miliona evra, a Kamenica 2 još nije u funkciji.

Podsetimo, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nedavno je u prisustvu sve trojice direktora Instituta u Kamenici – Lučića, Perina i Aleksandra Redžeka obišao Kamenicu 2 i saopštio da je njeno svečano otvaranje tri dana pre izbora politički marketing.

Autor: Gorica Nikolin
Foto: Pokrajinska vlada