Početna Gradske teme Posle pet godina pušten u saobraćaj deo keja ispod Žeželjevog mosta

Posle pet godina pušten u saobraćaj deo keja ispod Žeželjevog mosta

0

Od danas, 28. decembra, ponovo je omogućen saobraćaj na deonici Beogradskog keja, ispod novog drumsko-železničkog mosta koji je bio zatvoren zbog radova na izgradnji mosta.

Tim povodom, član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković izjavio je da to doprinosi boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Ulicom Bajči Žilinskog, sa Industrijskom zonom i sa autoputem, kao i da su od danas stvoreni uslovi za rekonstrukciju ulica na Podbari i u Almaškom kraju.

“Počećemo sa rekonstrukcijom Ulice Marka Miljanova koja spada u primarnu gradsku mrežu saobraćajnica, za šta je opredeljeno 150 miliona dinara, od kojih polovinu troškova snosi Grad, a polovinu Pokrajina. Pored toga, planirana je rekonstrukcija 20 ulica na Podbari. U prvoj od četiri faze, izvodiće se radovi u osam ulica i za te potrebe smo izdvojili 100 miliona dinara”, izjavio je Vladimir Stojković.

Direktor projekta izgradnje novog drumsko-železničkog mosta Anita Dimovski je objasnila da je u okviru projekta izgradnje mosta i rehabilitacija Beogradskog keja, a da će se funkcionalnost novog mosta i pristupnih saobraćajnica u potpunosti ostvariti u drugoj polovini 2019. godine.

Podsetimo, deo Beogradskog keja bio je zatvoren od 2013. godine. Prvobitan plan je bio da bude zatvoren na dve godine, ali je to potrajalo do danas. Kej je bio zatvoren najpre zbog izgradnje drumsko-železničkog mosta, a nakon njegovog otvaranja, bilo je potrebno demontirati privremeni most.

Izvor: nsuzivo.rs / 021.rs
Foto: Pixabay