Početna Gradske teme Potpisan Protokol o saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i...

Potpisan Protokol o saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

0

Na Novosadskom sajmu danas je potpisan Protokol o saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kojim se uređuju opseg, uslovi i način saradnje, međusobna prava i obaveze sa zajedničkim ciljem organizacije priredbi i sajamskih manifestacija u oblasti privrede i turizma.

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.

Ivanišević i Cvetković su se usaglasili oko ključnih tačaka na kojima se zasniva uspešna saradnja Sajma i Sekretarijata, a posebno u pogledu pružanja informacija privrednicima i preduzetnicima o priredbama i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma, rada na obostranoj promociji aktivnosti, te organizaciji zajedničkih događaja u cilju unapređenja saradnje, kroz zajedničko nastupanje i afirmativan pristup privredi, manifestacionom turizmu i sajamskoj industriji.

Potpisivanjem ovog Protokola, Sekretarijat i Sajam idu u susret zajedničkim događajima, poput Sajma preduzetništva, koji će biti održan u prostoru Novosadskog sajma 24. i 25. marta, kao i Sajma turizma, koji u ovoj godini dobija zaseban termin, te će biti održan od 17. do 19. novembra.

– Dočekali smo da možemo da se okupljamo na najboljem mestu – na Novosadskom sajmu. Insistiramo da sarađujemo sa najboljima, a Novosadski sajam to jeste, ono najbolje iz Vojvodine u pogledu sajamskog potencijala. Stoga potpisujemo Protokol, jer želimo da u saradnji sa najboljima budemo još bolji, rekao je pokrajinski sekretar Ivanišević, istakavši da će zasigurno jedan deo manifestacija u toku godine, koje organizuje Sekretarijat, biti realizovan na Novosadskom sajmu.

– Današnje potpisivanje je formalizacija naših dosadašnjih odnosa i prethodne saradnje. Na našoj platformi ExpoOnline.rs u saradnji sa Sekretarijatom organizovali smo Sajam preduzetništva prošle godine. To predstavlja dobar primer, jer smo preduzetnicima u izazovnim vremenima pomogli da ostvare komunikaciju sa tržištem. Ove godine isti Sajam pravimo u okviru prostora na Novosadskom sajmu, rekao je direktor Cvetković, dodavši da je pored pomenute bilo i drugih manifestacija u kojima je učestvovao Sekretarijat za privredu kao i da su brojni korisnici sredstava Sekretarijata svoje aktivnosti realizovali na Sajmu koji ima najbolju infrastrukturu u oblasti sajamske industrije.

Na današnjoj konferenciji za novinare je, između ostalog, istaknuto je da je, ulaskom u ovu godinu, Novosadski sajam ušao i u period priprema za 2023. godinu – godinu u kojoj će biti obeleženo stotinu  godina Sajma i devedeset godina Poljoprivrednog sajma.

Ono čime će početi ova godina na Novosadskom sajmu su priredbe posvećene pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju. Sajam knjiga i Izložba umetnosti “Art Ekspo” će biti priređeni od 3. do 10. marta, dok će Sajam obrazovanja “Putokazi” trajati dva dana – 9. i 10. marta. Posetioce očekuju nova izdanja, sajamski popusti, brojni atraktivni programi, druženja sa piscima, tematske izložbe, promocija više od 500 obrazovnih profila iz zemlje i inostranstva… Ulaz na te priredbe neće biti naplaćivan.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Novosadski sajam