Početna Gradske teme Predsednica NURDOR-a Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

Predsednica NURDOR-a Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

0

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora predložena je za dobitnicu Februarske nagrade za 2019. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja.

Predlog da Joland Korora dobije Februarsku nagradu biće upućen Skupštini grada, a konačnu reč daće odbornici na svečanoj sednici.

Pored nagrade, statue golubice, na današnjoj sednici predloženo je da novačni deo Februarske nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele su Nataša Stefanović i Marija Baškal, a u obrazloženju je navedeno da je Joland Korora žena koja se celim svojim bićem uključila u brigu za najosetljiviju kategoriju društva, za najmlađe sugrađane koji vode svakodnevnu borbu za život.

Svesrdnu podršku u tome pruža im upravo i ponajviše Joland Korora, sa velikom “armijom” volontera NURDOR-a, kaže se između ostalog u inicijativi i dodaje da ova hrabra “armija” svakodnevno čini sve kako bi naši najmlađi građani prevazišli najokrutniju bolest kroz igru i smeh da ni ne pomisle kakvu životnu bitku vode iz dana u dan.

Veliki trud, hrabrost i istrajnost, omogućili su da danas u našoj zemlji postoji pet roditeljskih kuća gde postoje pedijatrijsko-onkološka odeljenja, tri u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu, a ova žena sa volonterima pruža psihološku podršku i osnaženje, koja je svakako potrebna, navodi se u inicijativi.

U radu Joland Korore su brojne akcije i više od 5.000 sati volonterskog rada, koji je obavljala pored svog redovnog posla na fakultetu. Novosađanka Joland Korora, rodom iz Banata, od decembra 2016. godine je predsednica NURDOR-a.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: 021
Foto: Printscreen