Početna Gradske teme Premešta se Non-covid ambulanta sa Limana IV

Premešta se Non-covid ambulanta sa Limana IV

0

U montažnom objektu na Limanu IV od danas više neće raditi Non-covid ambulanta u kojoj su se radili serološki testovi, već se seli u nekadašnju Covid ambulantu u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” na Bulevaru kralja Petra I.

Naime, Non-covid pacijenti, oni koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima u ambulanti u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” će raditi brze antigenske testove.

Od četvrtka, 19. novembra u Covid ambulanti na Novom naselju otvara se i Ambulanta za prekid kućne izolacije u kojoj su pacijenti proveli 2 nedelje a koju će pacijenti moći da prekinu i telefonskim putem. Pozivom na 4879- 218 pacijent medicinskoj sestri diktira podatke i opisuje svoje trenutno zdravstveno stanje čime se uvodi u registar i prekida samoizolaciju.

Кako bi ubrzali i pospešili rad ekipa u Covid ambulanti na Novom naselju, a zahvaljujući angažmanu nadležnih institucija, naša ustanova je od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobila pokretni digitalni rendgen.

S obzirom na to da postojeći RTG aparat u Covid ambulanti radi bez prestanka, ovaj novi će rasteretiti postojeće kapacitete i ubrzati rad lekarskih ekipa.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay