Početna Gradske teme Prva ovogodišnja Kritična masa: Novosađani u petak u masovnoj uličnoj vožnji bicikala

Prva ovogodišnja Kritična masa: Novosađani u petak u masovnoj uličnoj vožnji bicikala

0

Novosadska kritična masa, masovna vožnja bicikala ulicama Novog Sada, održaće se u petak, 31. marta, u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative (NSBI).

Ovo je prva ovogodišnja, prolećna Kritična masa, na koju su pozvani svi građani i građanke na biciklu.

Vožnja će ovog puta imati posvetu – ekipa NSBI Kritičnu masu posvećuje jednom od redovnih učesnika koji je nedavno preminuo, a to je fotograf Jan Valo.

“U njegovu čast, posle vožnje organizujemo projekciju njegovih fotografija u Omladinskom centru OPENS, adresa je Bulevar despota Stefana 5. Bilo da učestvujete u vožnji ili ne, pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj projekciji Janovih fotografija čije savršenstvo ostavlja bez daha”, navode organizatori.

Vožnja počinje iz Limanskog parka i ide Šekspirovom na Bulevar despota Stefana, Narodnog fronta, na Ive Andrića. Odatle će Kritična masa nastaviti Bulevarom cara Lazara i Bulevarom patrijarha Pavla do Vršačke, pa kroz Bulevar Slobodana Jovanovića i Radomira Raše Radujkova na Hadži Ruvimovu ulicu.

Od Ulice Braće Popović ide se Hajduk Veljkovom ulicom na Cara Dušana. Potom će vožnja Šekspirovom doći do Bulevara despota Stefana i prostorija Opensa, gde se završava Kritična masa.

Vožnja će trajati nešto duže od sat vremena.

Početak je u 17 časova.

Kritična masa je tradicionalni biciklistički događaj u Novom Sadu, čiji cilj je promocija vožnje bicikla kao zdravijeg, efikasnog i brzog načina kretanja u saobraćaju svakog dana, bez negativnih uticaja na životnu sredinu.

Izvor: 021.rs/Gorica Nikolin
Foto: 021.rs