Početna Gradske teme Rekonstrukcija Doma zdravlja na Limanu posle 44 godine

Rekonstrukcija Doma zdravlja na Limanu posle 44 godine

0

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja “Novi Sad“ na Limanu 4, zaključen je krajem decembra 2019. godine, a radove finansiraju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grad Novi Sad.

Radove su obišli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Reč je o objektu ukupne površine 9.300 kvadratnih metara, u kome nije bilo značajnijih ulaganja gotovo pola veka.

– Poslednjih nekoliko meseci potvrdilo je činjenicu da je zdravstveni sistem jedan od najvažnijih sistema u našoj zemlji i da svaka aktivnost koja vodi njegovom unapređenju je izuzetno važna, zbog toga će novi objekat Doma zdravlja na Limanu, koji je najveći pojedinačni objekat koji se rekonstruiše u sistemu zdravstvene zaštite u Vojvodini, biti na korist svih građana – kazao je predsednik Mirović.

Tom prilikom, on je najavio da će sledeće nedelje biti završeni radovi na rekonstrukciji Klinike za abdominalnu hirurgiju i Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu.

– U julu očekujemo početak radova na izgradnji Kamenice 3, objekta veličine gotovo 10.000 kvadrata, za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici i sa ulaganjem u unapređenje zdravstvenog sistema Vojvodine ćemo nastaviti i u narednim godinama, jer već sada imamo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju bolnica u Somboru, Kikindi i Subotici – rekao je Mirović.

Predsednik Mirović rekao je da će naredne nedelje Pokrajinska vlada izdvojiti dodatnih 500 miliona dinara za nabavku nove medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini.

– Država je uradila mnogo i sve što smo planirali smo i sproveli. Samo su medicinske sestre i tehničare u ovoj godinini, kumulativno, dobili više od 25 posto povećanje zarada i taj trend će se nastaviti. U svim segmentima zdravstva imamo dobre rezultate i kada je reč o kadrovima, njihovom obrazovanju, boljim uslovima za rad i zdravstvenoj opremi – naveo je predsednik Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da se radovi na rekonstrukciji najvećeg doma zdravlja u Novom Sadu, u objektu na Limanu 4, izvode posle 44 godine.

– Građani Limana i Novog Sada na proleće 2021. godine imaće jedan od najmodernijih i najbolje opremljenih domova zdravlja u Srbiji. Nijedan projekat koji smo radili sa Pokrajinskom vladom i Vladom Srbije nije stao, sve je završeno u rokovima i zato ćemo zajednički nastaviti da radimo – rekao je Vučević.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Izvor: NSU
Foto: Novisad.rs