Početna NStyle Serbia Fashion Week od 26. do 29. juna

Serbia Fashion Week od 26. do 29. juna

0

Nakon što je pandemija počela da jenjava, tim “Serbia Fashion Weeka” doneo je odluku da se 14. izdanje nacionalne Nedelje Mode održi od 26. do 29. juna uz poštovanje svih preporuka stručnjaka i državnih organa, navodi se u saopštenju organizatora.

Program je modifikovan i prilagođen situaciji, tako da je akcenat na modnim instalacijama, izložbama i panel diskusijama. Svečano otvaranje planirano je za petak 26. juna, kada će publika moći da pogleda modne instalacije na platou ispred Kulturne stanice Svilara, galerijskog prostora Evropske prestonice kulture 2021, u Novom Sadu. Posle toga, na programu je otvaranje izložbe radova studenata, učesnika konkursa Fashion Talent Designers Competition i European Fashion Talent Designers Competition, nakon čega sledi muzički deo programa i nastup iznenađenja.

Naredni dan, 27. jun započeće panel diskusijom “Moda i mladi u doba korone” – Ko su kreatori “nove normalnosti”. Na pitanja iz ove teme govoriće mladi kreatori, polufinalisti konkursa FTDC i EFTDC, kao i poznavaoci modnog biznisa.

U večernjim časovima uslediće proglašenje pobednika konkursa FTDC i EFTDC, uz direktno uključenje članova žirija online linkom iz celog sveta.

U nedelju 28. juna u TC Promenada na programu je Fashion Talk pod nazivom “Pogled u budućnost”. “Kako će šoping izgledati nakon Covida-19”, “Koliko su se ljudi privikli na online kupovinu”, “Da li će nam redefinisanje čitavog modnog univerzuma, koje predviđaju poznavaoci modnog biznisa, nametnuti nov način na koji ćemo konzumirati modu i graditi svoj stil” i ostala pitanja, odgovaraće menadžeri modnih brendova, dizajneri, blogeri i poznati modni stilisti.

Poslednjeg dana 14. izdanja “Serbia Fashion Weeka” u Muzeju Vojvodine biće održana izložba modnih dizajnera Srbije. Naime, zbog pandemije mnoge nove kolekcije ostale su na štenderima, neke poluzavršene u ateljeima, ili čak u skicama. Zato ćemo na ovoj izložbi videti modele urađene za aprilsko izdanje Nacionalne nedelje mode koje je otkazano zbog pandemije, kao i kreacije kojima će biti najavljene njihove nove kolekcije i revije na 15. “Serbia Fashion Weeku” koji se održava od 21. do 25. oktobra.

Posle ove izložbe uslediće panel diskusija “Jun u oktobru. O pitanjima: šta, kako i za koga dalje, i koliko će se izmeniti način prezentovanja novih kolekcija, govoriće Marija Šabić, Bata Spasojević, Suzana Perić, Milica Tričković i mnogi drugi dizajneri.

Prilagođavanjem programa, naša nacionalna nedelja mode kao jedini licencirani Fashion Week u Srbiji, još jednom će pokazati da je društveno odgovorna manifestacija.

Izvor: RTV
Foto: Serbia Fashion Week