Početna Gradske teme Rekonstrukcija ide po planu: Bazen na Sajmištu u funkciji krajem juna ili...

Rekonstrukcija ide po planu: Bazen na Sajmištu u funkciji krajem juna ili početkom jula

0

Otvoreni bazen Sportskog centra “Sajmište” biće u funkciji do kraja juna ili početka jula.

Kako za naš portal kaže v.d. direktora Spensa Miroslav Novaković, nakon rekonstrukcije, očekuje se da će ovaj bazen raditi tokom najvećeg dela ovogodišnje kupališne sezone.

“Očekujemo da će izvedeni radovi značajno poboljšati komfor i uslove za boravak, kako sportista, tako i rekreativaca, a posebno naših najmlađih sugrađana”, ističe Novaković.

On navodi da se radovi privode kraju u skladu sa ugovorenim rokom od osam meseci od dana uvođenja u posao, odnosno od 23. oktobra, prošle godine.

Novaković naglašava da nema kašnjenja u rokovima i da je izvođač do sada u potpunosti ispoštovao usvojeni dinamički dan.

Do završetka radova ostalo je desetak dana.

Rekonstrukcija uključuje obnovu školjke velikog, malog i dečijeg bazena, zajedno sa njihovim prelivnim kanalima, ali i sređivanje više od 2.300 kvadratnih metara podova, odnosno dna bazena i zidova, kao i instalaciju cevi i druge prateće poslove.

U rekonstrukciju bazena na Sajmištu uloženo je više od 140 miliona dinara.

Posao je nakon javne nabavke dodeljen beogradskim firmama “Alex E&C”, “Teamenergo” i “Univerzal kop” koje su se jedine javile na tender i ponudile cenu neznatno ispod procenjene vrednosti.

Ugovorena cena je za 50 miliona dinara viša u odnosu na ono što je krajem 2022. godine procenila Uprava za sport i omladinu da je potrebno za rekonstrukciju.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay