Početna Gradske teme Socijalni stanovi u Kisačkoj uskoro gotovi

Socijalni stanovi u Kisačkoj uskoro gotovi

0

soc_stanovi_april_2016

Gradska stambena agencija završava izgradnju stambeno-poslovne višespratnice u Kisačkoj 55, namenjene prevashodno za socijalno stanovanje, ali je još nepoznato ko će i po kojim uslovima doći do krova nad glavom.

Komisija, koju je osnovao grad, tek početkom naredne godine bi trebalo da donese odluku u javnoj svojini. Komisija se, kako pišu “Novosti”, sastajala nekoliko puta i kriterijume za davanje u zakup pomenutih stanova treba da utvrdi u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju i svim propisima koji se odnose na ovu oblast.

“Sačinjen predlog odluke o davanju stanova u zakup biće upućen Gradskom veću, a zatim i Skupštini grada na usvajanje. Stanovi će biti raspodeljeni na osnovu Zakona o socijalnom stanovanju”, kažu u Gradskoj upravi.

U višespratnici u Kisačkoj 55, prvoj zgradi socijalnog stanovanja u Novom Sadu posle desetogodišnje pauze, izgrađeno je 35 stanova: tri jednosobna, površine od 25 do 33 kvadrata, 12 dvosobnih, površine od 36 do 47 kvadrata, tri dvoiposobna od 45 do 57 kvadrata, kao i 17 trosobnih stanova od 55 do 73 kvadrata. S obzirom na to da je suinvestitor izgradnje bilo JP “Poslovni prostor”, u prizemlju su izgrađena i tri lokala.

Veliko interesovanje za kupovinu stambenih kvadrata u ovoj zgradi vlada još od 2014. godine, kada je počela njena gradnja. To je i razumljivo, budući da su cene ovih stanova niže od tržišnih.

Osim zgrade u Kisačkoj 55, za sugrađane bez krova nad glavom Stambena agencija će izgraditi još jednu zgradu socijalnog stanovanja i to u Momčila Tapavice bb, na Novom naselju. Za izradu urbanističko-arhitektonskog projekta, još 26. maja je potpisan ugovor sa novosadskim firmama “Enkons” i “Tron teh”, čija je zajednička ponuda odabrana na konkursu među šest učesnika, pošto su ponudili najnižu cenu od 5,4 miliona dinara.

Autor: Novosti
Foto: 021