Početna Gradske teme Sređivaće se dečija igrališta i tereni u Novom Sadu, izdvojeno 28 miliona...

Sređivaće se dečija igrališta i tereni u Novom Sadu, izdvojeno 28 miliona dinara

0

Gradska uprava je raspisala tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima, te će se uskoro krenuti sa radovima.

Novosađanin koji živi na Staroj Detelinari napisao je u upitniku 021.rs da dečije igralište i basket teren u Ulici Nadežde Petrović treba da budu obnovljeni jer su u “prilično zapuštenom stanju i vape za obnovom”.

“Treba dodati i korpe za otpatke i klupe za sedenje. Postoji lep deo sa peskom u kojem deca obično uživaju i to bi trebalo da ostane. Ovaj deo naselja je izgrađen još u vreme komunizma i vapi za nekim novim savremenim detaljima i rekvizitima”, kaže on.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da su rekviziti na ovom dečijem igralištu prošle godine popravljeni.

“Nadzorni organ ove gradske uprave je krajem januara ponovo proverio stanje na terenu i utvrdio da nisu uočena nova oštećenja i da su svi rekviziti u zadovoljavajućem i funkcionalnom stanju, kao i podloga ovog igrališta”, objašnjavaju.

Nadzorni organ je na terenu za basket uočio oštećenja kako podloge, tako i samog koša.

Gradska uprava za komunalne poslove pokrenula je tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima, a procenjena vrednost iznosi više od 28 miliona dinara bez PDV-a. Postupak je otvoren do 28. februara.

“Kada bude zaključen ugovor sa odabranim izvođačem radova na održavanju dečijih igrališta i sportskih terena, nadzorni organ će uputiti nalog za popravku podloge terena za basket i zamenu obruča, table i mrežice koša”, dodaju iz ove gradske uprave.

Objašnjavaju i da će ovaj nalog podrazumevati to da se radovi izvrše u najkraćem mogućem roku.

Usluge održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima obuhvataju održavanje svih elemenara dečijih igrališta, rekreacionih površina i pratećeg mobilijara, kao što su to klupe, korpe, zaštitna ograda i slično.

Inače, u Gradu Novom Sadu ima 228 registrovanih dečijih igrališta, terena za košarku, basket i mali fudbal, kao i teretana na otvorenom i drugih terena za rekreaciju.

Izvor: 021.rs/Aleksandra Reves
Foto: Pixabay