Početna Aktuelno Proizvođači voća i povrća iz Vojvodine na sajmu u Berlinu imali više...

Proizvođači voća i povrća iz Vojvodine na sajmu u Berlinu imali više od 100 sastanaka

0

Domaći proizvođači voća i povrća iz Vojvodine održali su na sajmu Fruit Logistica u Berlinu više od 100 sastanaka sa potencijalnim partnerima iz inostranstva, u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine.

Oni su, od 8. do 10. februara, nastupili na sajmu u Berlinu već četvrti put.

Ova manifestacija okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanja i rukovanje plodovima, i sve druge koji su deo ovog sektora, i nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt.

Sajam je ove godine bio posećeniji nego 2022. godine i učestvovalo je 2.600 izlagača iz 92 zemlje, saopštila je Razvojna agencija Vojvodine.

Domaći proizvođači kažu da su zadovoljni nastupom.

“Zadovoljni smo organizacijom i postignutim rezultatima. Održali smo više od 10 sastanaka, na obostrano zadovoljstvo, rekao bih. Razgovarali smo sa predstavnicima kompanija iz više zemalja, među kojima i iz Hrvatske, Poljske, Rumunije i Nemačke, a najviše interesovanja pokazali su za našu svežu konzumiranu borovnicu, sa zahtevima za otkup celog roda”, kaže vlasnik poljoprivrednog gazdinstva “Sweet Blueberry” iz Ratkova Srđan Dakić.

Nikola Nenadović, direktor ogranka u Agrouniji, iz sastava MK grupe, kaže da je jednako interesovanje vladalo i za domaće jabuke.

Izvor: RTV.rs, Tanjug
Foto: Pixabay