Početna Gradske teme Srpski fudbaler uplatio smeštaj Novosađankama koje su ostale bez krova nad glavom

Srpski fudbaler uplatio smeštaj Novosađankama koje su ostale bez krova nad glavom

0

 

Da društvene mreže imaju neverovatnu moć, pogotovo kada se koriste na pravi način, dokazao je fudbaler Kairata iz Kazahstana Rade Dugalić (27), rodom iz Niša, koji je  učinio divan gest, pomogavši jednoj porodici u Novom Sadu.

Pomenuti srpski fudbaler koji igra u Kazahstanu u redovima Kairat Almatija, nedavno je na društvenim mrežama pročitao je post Roberta Čobana, predsednika Color Press Grupe, u kojem je bilo reči o dve žene – majci i ćerki, Radici Cvetanović (65) i Ivani Acevski (45) iz Novog Sada, koje su izbačene na ulicu zbog dva neplaćena računa za “Informatiku”.

Naime, njih je gazdarica isterala iz stana kada nisu imale novca da isplate celu rentu, zbog čega su bile primorane da prespavaju jednu noć na ulici, nakon čega im je u pomoć priskočilo udruženje Združene akcije “Krov nad glavom”.

U čitavu priču uključio se momak velikog srca, fudbaler, Rade Dugalić, koji je rešio da pomogne, tako što im je platio stanarinu za šest meseci. Rade se javio Robertu Čobanu, koji ga je, potom, spojio s ljudima iz organizacije “Krov nad glavom” i problem je, bar u narednih pola godine, rešen.

Izvor: nova.rs
Foto: Pixabay