Početna Gradske teme Svečani program i popust na učlanjenje povodom 172 godine Gradske biblioteke u...

Svečani program i popust na učlanjenje povodom 172 godine Gradske biblioteke u Novom Sadu

0

Povodom Dana Gradske biblioteke u Novom Sadu i obeležavanja 172 godine postojanja i rada, u petak, 22. septembra u toj ustanovi biće organizovan svečani program.

Program će početi u podne u Čitaonici biblioteke, Dunavska 1, a posveće je 200 – godišnjici rođenja dr Jovana Subitića. Uvodnu reč imaće direktor Biblioteke Dragan Kojić. O dr Jovanu Subotiću govoriće Miodrag Milanović, zaslužni umetnik opere SNP. U muzičkom delu programa učestvovaće Pamela Kiš Ignjatov (sopran) i Aleksandra Rakić (klavir).

Povodom Dana Biblioteke, u izlozima Odeljenja “Đura Daničić” u Dunavskoj 1, postavljene su izložbe: “Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864) – 230 godina od rođenja” i izložba o Jovanu Subotiću (1817-1866).

U centralnom holu Biblioteke u vitrinama je postavljena izložba o Ilarionu Ruvarcu (1832-1905).

Na Odeljenju “Đura Daničić”, u petak, 22. septembra u 18 časova održaće se sastanak Čitalačkog kluba na temu: O bajkama, bogovima i bibliotekama – razgovor o Nil Gejmenu (Zašto pismeni ljudi čitaju fikciju?). Moderator Čitalačkog kluba je mr Miloš Jocić, asistent na Odseku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Istoga dana, Biblioteka u centralnom objektu i mreži ogranaka omogućava upis novih članova sa popustom od 50 odsto. Popust važi jedan dan.

Izvor: 021.rs

Foto: novisad.rs