Početna Gradske teme Svinja na bilbordima u Novom Sadu i poruka “Ne budi uzrok patnje,...

Svinja na bilbordima u Novom Sadu i poruka “Ne budi uzrok patnje, budi vegan”

0

Udruženje za prava i slobodu farmskih životinja “Novi Sad Animal Save” započelo je kampanju za zaštitu ovih životinja postavljanjem bilborda na dve prometne lokacije u Novom Sadu.

Bilbordi se nalaze na Bulevaru Mihajla Pupina (u blizini glavne pošte) i na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara (kod TC Promenada).

Iz ovog udruženja napominju da je fotografija životinje koja se nalazi na bilbordima nastala na jednoj od njihovih akcija.

Na tim akcijama aktivisti pružaju prvi i poslednji dodir nežnosti, upućuju lepe reči i poklanjaju poglede saosećanja, razumevanja i podrške životinjama koje će biti brutalno ubijene zbog nečijeg obroka.

Na bilbordima je predstavljena svinja, jer je to jedna od životinja koje se najviše ubijaju u Srbiji, navode u ovom udruženju.

Napominju da su svinje četvrte životinje po inteligenciji, posle čovekolikih majmuna, delfina i slonova, kao i da je identifikovano više od 20 načina glasovnog sporazumevanja između ovih životinja.

“Svinje vole da se međusobno priviju i vole da okrenu nos ka nosu dok spavaju. One sanjaju, baš kao i ljudi”, piše u saopštenju organizatora kampanje.

Ovo je već treća godina kako “Novi Sad Animal Save” sprovodi slične akcije.

Izvor: 021.rs
Foto: Novi Sad Animal Save