Početna Gradske teme Tesla Global Forum od 2. do 14. jula

Tesla Global Forum od 2. do 14. jula

0

Uz otvaranje izložbe fotografija “Priroda u slici i (ne)prilici” u Arhivu Vojvodine, u ponedeljak, 1. jula u 12 sati, održaće se i konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program ovogodišnjeg Tesla Global Foruma koji će od 2. do 14. jula biti održan na Andrevlju, zatim u manastiru Šišatovac i u Novom Sadu.

Forum se održava sedmi put, a cilj je da reafirmiše etičke principe Nikole Tesle, čija su naučna, filozofska i kulturna načela i danas na početku trećeg milenijuma svojevrsni temelj za novu i bolju saradnju čovečanstva u složenom i međuzavisnom svetu u kojem živimo.

Forum počinje omladinskim Tesla sajber kampom od 2. do 5. jula na Andrevlju, na kome će se okupiti 120 studenata iz Srbije (među kojima i studenti sa KiM ), Republike Srpske, Crne Gore i sa najprestižnijih univerziteta na svetu. Studenti će kroz brojna predavanja i radionice zajedno sa eminentnim profesorima, naučnicima, političarima i umetnicima tražiti brojne odgovore naa aktuelna pitanja iz nauke, politike, društvenih pojava, informacionih tehnologija, ekologije, predstavljajući svoje ideje i projekte.

Na Teslin rođendan 10. jula u Matici Srpskoj u Novom Sadu biće održana i svečana akademija, a među ovogodišnjim dobitnicima “Bele Golubice”, najvišeg priznanja Tesla Global Foruma su i: drugi čovek Pariskog Figaroa Žan Krištof Buison, predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Salavjov, knjniževnik Matija Bećković, reditelj Emir Kusturica i drugi.

Forum se završava Tesla relijem, vožnjom elekroautomobila od 12. do 14. jula.

Izvor: NSU
Foto: Promo