Početna Gradske teme Tribina: Razvoj ekološke svesti mladih u Novom Sadu

Tribina: Razvoj ekološke svesti mladih u Novom Sadu

0

Tribina s eko-laboratorijom na temu “Razvoj ekološke svesti kod mladih u Novom Sadu”, a pod sloganom “Prihvati izazov! Zeleni odgovor”, biće održana sutra, od 17 do 20 časova u Digitalnom omladinskom centru (Vojvode Putnika 1).

U uvodnom delu, Danica Cimbal iz Dečje ekološke akademije, Dušica Milenković iz Pokreta gorana Novog Sada i Sandra Jovanović iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, uz moderaciju Danice Laćarac iz Nacionalne asocijacije zelenih krovova Srbije, osvrnuće se na iskustva i pitanja razvoja ekološke svesnosti mladih Novosađana, kao i na načine na koje bi celokupno društvo moglo doprineti njenom podizanju u našem okruženju. Nakon toga, prisutni – pre svega mladi – imaće priliku da kroz grupni rad i dijalog osmišljavaju i predlažu rešenja koja mogu podstaći razvoj ekološke svesti mladih Novosađanki i Novosađana.

Događaj organizuju i vode Bojana Grujić iz Gradske biblioteke u Novom Sadu i Ivana Jovanović Arsić iz Udruženja “Kulturis”. Program je deo “Evropskog izazova” Evropske kulturne fondacije, koji obuhvata 32 biblioteke i njihove lokalne partnere iz 14 evropskih zemalja. “Kulturis” i Gradska biblioteka u Novom Sadu čine jedini tim iz regiona koji je prošao selekciju.

Izvor: Dnevnik.rs/S. M-ć
Foto: Promo