Početna Gradske teme U Futogu i ove godine “Zimočarolije”, program namenjen najmlađima

U Futogu i ove godine “Zimočarolije”, program namenjen najmlađima

0

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika Kulturni centar Mladost Futog tokom decembra organizuje “Zimočarolije” programe namenjene za najmlađe sugrađane, ali i one nešto starije.

Tokom decembra posetioce očekujuju razne predstave, koncerti, izložbe, kao i filmovi koji će se prikazivati u bioskopu Centra.

U petak 3. decembra na programu je predstava za decu “Pinokio” koja će se izvoditi u pozorištu Centra, od 10 časova. Predstava je rađena po motivima romana Karla Kolodija. Istog dana, u 18:00 u bioskopu Centra na programu je film Inkanto.

Naredne sedmice u utorak, 7. decembra, održaće se Koncert narodnog orkestra i pevačke grupe Ansambla narodnih igara i pesama KC Mladost. Koncert počinje u 20 časova, a odžaće se u Galeriji centra, ulaz je slobodan.

U četvrtak, 9. decembra od 11 časova u Galeriji Centra Futožane očekuje i radionica za najmlađe #upoznajmo umetnika, kao i otvaranje izložbe Milana Kolbasa, posetioci će biti u prilici da kroz razgovor sa umetnikom saznaju kako se postaje slikar, kako teče umetnički proces, kako nastaju nijanse boja. Takođe, biće u prilici da nauče od slikara da crtaju jednostavnije motive.

Taj dan je rezevisan i za dve premijere, na repertoaru je domaći filma „Nije loše biti čovek“, a u petak, 10. decembra od 18:00 „Meda sa severa“.

Mjuzikl Bajićevih slavuja “Devojčica sa šibicama” na programu je u petak 17. decembra u 11 časova.

Mjuzikl “Devojčica sa šibicama” je autorski projekat Muzičke škole „Isidor Bajić“ i deo je humanitarne akcije „Muzičari velikog srca“. A kako kažu iz Kulturnog centra proteklih godina je preko hiljadu mališana odgledalo ovu predstavu i shvatilo poruku: „Nije teško biti dobar“, jer priča ima malo drugačiji kraj od istoimene Andersenove priče.

Ulaz je DONACIJA, deo tople garderobe – šal, kapa, rukavice, tople čarape, džemper i nešto tome slično, kao i slatkiš za decu “Svratišta”.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: KC Mladost Futog