Početna Gradske teme U Novom Sadu promovisane penzionerske kartice za popuste

U Novom Sadu promovisane penzionerske kartice za popuste

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem i direktorom Fonda PIO Reljom Ognjenovićem, u Gradskoj kući prisustvovao zaključenju sporazuma o saradnji između Republičkog Fonda PIO – Filijala Novi Sad i novosadskih preduzeća, koja će služiti za obezbeđivanje pogodnosti penzionerima putem kartice za popuste.

“Zajednički cilj nam je da se poboljša standard naših najstarijih sugrađana, koji će, zahvaljujući karticama za popuste, moći da ostvare popust prilikom kupovine u prodavnicama, zatim, za zdravstvene preglede, odlaske u banje, pozorište. Te pogodnosti moći će da ostvare i korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje i drugi, a plan je da u Novom Sadu bude izdato oko 70 000 kartica. Ovoj akciji su se zvanično priključili Gradska biblioteka, SPENS, Pozorište mladih, JКP “Gradsko zelenilo” i JКP “Zoohigijena i veterina”, kao i nekoliko privatnih kompanija. Očekujem da se vrlo brzo proširi ovaj spisak, jer upotreba kartica počinje 1. oktobra”, rekao je gradonačelnik Milan Đurić i pozvao društveno odgovorne kompanije da se jave u što većem broju.

Pored javnih preduzeća i ustanova, Sporazum su sa direktorom Filijale Novi Sad Borisom Jevtićem potpisali i predstavnici DOO “Top-stop auto” Novi Sad, Industrija mesa “Matijević”, Apotekarska ustanova “Irisfarm”, “Beoinvex 021” DOO Novi Sad i “Univerexport”. Nakon potpisivanja, oni su obišli promotivne pultove na Trgu slobode gde su zaposleni Republičkog Fonda PIO zainteresovanim penzionerima na raspolaganju u toku celog jučerašnjeg dana, kako bi im pružili sve neophodne informacije o načinu korišćenja kartice.

“Od oktobra do januara kumulativno penzije su porasle za 20,8 posto, a prema najavama predsednika Republike Aleksandra Vučića, do kraja ove godine imaćemo naredno povećanje koje će biti dvocifreno. Time sigurnim koracima idemo ka ispunjenju onog cilja koji je postavljen u programu “Srbija 2025″, a to je da prosečne plate u Srbiji dostignu nivo od 1000 evra, da prosečne penzije dođu do nivoa od 430 do 450 evra. Zato su sva ova povećanja, o kojima govorimo, siguran dokaz da idemo ka ostvarivanju toga cilja”, rekao je ministar Nikola Selaković.

Relja Ognjenović istakao je da za penzionerske kartice vlada veliko interesovanje i da će pravo na pogodnosti po osnovu penzionerske kartice imati oko 1,7 miliona korisnika.

“Postupak prijave je maksimalno pojednostavljen, a na osnovu prikupljenih bodova, korisnik kartice će moći da ostvari dodatne pogodnosti, kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti”, rekao je direktor Fonda PIO Ognjenović.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs