Početna Gradske teme U Novom Sadu za dva dana 659 novozaraženih korona virusom

U Novom Sadu za dva dana 659 novozaraženih korona virusom

0

Tokom vikenda u Novom Sadu je registrovano 659 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je nastavljen višednevni trend po kom svakog dana ima oko 300 novoobolelih.

Kako je naveo Institut za javno zdravlje Vojvodine, u pokrajini je zabeleženo 1.407 novih slučajeva, a epidemiološka situacija u Vojvodini je ocenjena kao vanredna.

Institut nije naveo koliko tačno ima aktivnih slučajeva, ali kada se dodaju novosaopšteni podaci onima sa kraja prošle nedelje, dolazi se do toga u Novom Sadu ima oko 4.000 , a u Vojvodini više od 7.500 zaraženih od korona virusa.

“U ovom trenutku na teritoriji 27 opština situacija se ocenjuje kao vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inćiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu i Novoj Crnji”, navodi Institut.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u varednu, te iz Instituta apeluju na sve da se nastavi sa “neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay