Početna Gradske teme U privatnom domu za stare u Petrovaradinu testirano još 12 osoba –...

U privatnom domu za stare u Petrovaradinu testirano još 12 osoba – svi negativni

0

Svih dvanaestoro novotestiranih korisnika i zaposlenih u privatnom domu za stare u Petrovaradinu su negativni – saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja.

Deo zaraženih, sa lošijom kliničkom slikom, smešten je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine, a deo njih je u karantinu u zgradi doma, koji je pretvoren u privremenu bolnicu.

Broj obolelih u odnosu na jučerašnji dan, ostao je nepromenjen: 22 korisnika i šestoro zaposlenih zaraženo je Kovid-om 19, dok su testovi preostalih 12 osoba negativni.

Od 37. pacijenata koji su hospitalizovani na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine osmoro je iz privatnog doma za stara lica u Petrovaradinu. Među njima je i 69-ogodišnji muškarac, koji je nakon kraćeg lečenja na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici hitno prebačen u Klinički centar a prema poslednjim informacijama, on se nalazi na respiratoru i u kritičnom je stanju.

Taj privatan dom obišao je pokrajinski sekretar za socijalna pitanja, Predrag Vuletić, koji je za RTV izjavio da sve ukazuje na to da je infekcija u taj objekat ušla sa nekim od zaposlenih.

– Ne možemo da kažemo u ovom trenutku da je bilo većih propusta. To je jedan dobar dom, licenciran 2019. godine, svi kriterijumi ispunjeni i čekamo poslednje nalaze epidemiološke službe – rekao je Vuletić.

Nakon detaljne inspekcije, biće poznate sve okolnosti koje su dovele do ovog, kako je naveo “izolovanog slučaja”, koji se, kako je zaključio, neće odraziti na stabilnu epidemiološku situaciju u Novom Sadu.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay