Početna Gradske teme U Sremskim Karlovcima proširena zona naplate parkinga

U Sremskim Karlovcima proširena zona naplate parkinga

0

Zona naplate parkiranja u Sremskim Karlovcima proširena je od 1. avgusta. Služba parking-servisa Javnog komunalnog preduzeća „Belilo“ zvanično od prvog dana ovog meseca naplaćuje usluge parkiranja na novouređenim parkiralištima na obali Dunava.

Kako saznajemo od šefa Službe Duška Milosavljevića, u zonu naplate ušla su 22 parking-mesta u Dunavskoj ulici i 52 na potesu „Stara plaža“, gde ima još dva mesta za osobe s invaliditetom.

– Od sredine prošlog meseca označili smo parkirališta i postavili parking-table, te započeli kontrolu naplate – kaže Milosavljević. – Na vozila za koja nije uplaćen parking isprva nismo izdavali posebne parking-karte (PPK). Ostavljali smo samo prigodna obaveštenja kao upozorenje da se parking naplaćuje, da bi se javnost upoznala s tim i prilagodila novom načinu regulisanja parkiranja. Od 15. avgusta počeli smo redovno da izdajemo PPK.

U Sremskim Karlovcima je do stavljanja u sistem naplate pomenutih 74 parkirališnih mesta, bilo 205 parking-mesta za automobile. Sada ih ima 279. Osim toga, 21 mesto rezervisano je za parkiranje autobusa, a s pomenuta dva na obali Dunava, postoji osam mesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Obeleženo je šest parking-mesta za taksi vozila i isto toliko ima rezervisana parking-mesta. Međutim, od ukupnog broja 67 parking-mesta se ne koristi zbog tehničke neuređenosti.

Parking-servis „Belila“, kažu u tom preduzeću, od 1. juna 2017. godine beleži stalni rast naplate usluge parkiranja, kako putem SMS-a, tako i putem gotovinske naplate. Ističu da se uvećava i procentualno broj savesnih vozača koji dobijenu PPK uplate bez opomene i utuženja.

Milosavljević napominje da je očigledna opravdanost i potreba da turističko mesto kakvi su Sremski Karlovci i dalje izgrađuje i tehnološki unapređuje parking-prostore i službu u celini jer je parking-industrija svugde u svetu u velikoj ekspanziji.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay