Početna Gradske teme U toku useljavanje brucoša u studentske domove

U toku useljavanje brucoša u studentske domove

0

U toku je useljavanje brucoša u studentske domove u Novom Sadu, a do 11. oktobra, u deset studentskih domova, trebalo bi da se useli 397 budućih visokoškolaca.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović obišao je domove „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“ i poželeo dobrodošlicu novim stanarima. On je istakao da studentski domovi Studentskog centra Novi Sad pružaju sve mogućnosti za kvalitetan život i učenje.

– Ovde, u ovim sobama učili su i živeli mnogi uspešni pojedinci, koji su ostavili značajan trag u svim oblastima društva. Verujem da će mnogi od vas u budućnosti postati velika imena nauke, kulture i privrede. Studentski centar je i ove godine investirao znatna sredstva u rekonstrukciju i uređenje studentskih domova, odnosno objekata za ishranu. Naše službe će vam pružiti svu neophodnu pomoć i podršku da se što pre adaptirate i postanete zadovoljni stanovnici Kampusa – rekao je Martinović.

On je apelovao na studente da u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad, studentskim udruženjima i Studentskim parlamentom, doprinesu realizaciji preporuka Vlade Srbije o preko potrebnim uštedama eletrične energije.

– Plan štednje, koji želimo da ispunimo u dogovoru sa Elektrodistribucijom Novi Sad i studentima, podrazumeva racionalno smanjenje utroška struje, ali tako da u potpunosti budu obezbeđeni kvalitetni uslovi studiranja, i učenja. Uveren sam da će nam budući akademci pomoći u tome, jer su studenti u cilju opšteg dobra uvek iskazivali razumevanje i dobru volju – rekao je Martinović.

Izvor: novisad.com
Foto: Studentski centar Novi Sad